Incofin cvso helpt Advans Côte d’Ivoire om betaalbare financiële diensten te bieden aan de klant

december 18, 2018

Terwijl slechts 15% van de volwassen bevolking in Ivoorkust een bankrekening heeft, maakt bijna de helft van de bevolking gebruik van mobiel internet. Dit ontsluit een enorm potentieel voor het verhogen van de financiële inclusie in het land door op een tijdige en kosteneffectieve manier betaalbare financiële diensten aan de klant te brengen.

Via het Technische Assistentie programma ondersteunt Incofin cvso Advans Côte d’Ivoire (CI) bij het opschalen van bestaande en het lanceren van nieuwe producten en diensten die worden aangeboden via mobiel en agentenbankieren. Een voorbeeld daarvan is een digitale noodlening om de klanten van Advans CI te helpen bij noodsituaties op het gebied van gezondheid en familie. De klanten hebben rechtstreeks toegang tot deze lening via hun mobiele telefoon. Bovendien kunnen ze geld van hun bankrekening overboeken naar een mobiele portemonnee om betalingen te doen, of om het geld naar vrienden of familieleden te sturen die dringend geld nodig hebben.

Dankzij de steun van Incofin cvso zijn deze transacties tienvoudig toegenomen en zal dit aantal blijven groeien. Incofin cvso ondersteunt Advans CI ook bij de implementatie van een unieke agentbank-oplossing in samenwerking met het fintech bedrijf InTouch, waarmee klanten geld kunnen storten en opnemen bij een van de 38 agenten en 48 TOTAL-tankstations in de hoofdstad Abidjan. De klant kan een agent herkennen aan een kleurrijk bord met de naam en het logo van Advans CI bij zijn etalage, zoals u kan zien op de foto. Door zich te identificeren met een ID-kaart en een mobiel telefoonnummer, kan de klant geld meteen storten of opnemen.

Advans CI, een microfinancieringsinstelling die krediet-, spaar-, verzekerings- en betalingsdiensten aanbiedt aan de onderkant van de piramide micro-, kleine en middelgrote ondernemers in Ivoorkust, heeft dit jaar de prestigieuze Europese microfinancieringsprijs gewonnen voor een oplossing voor mobiel bankieren, waardoor cacao boeren kunnen sparen en hebben ook toegang tot studieleningen voor hun kinderen.

Lees meer over Advans op onze website.