?>

Join the people who believe in inclusive progress

Al 25 jaar het beste uit twee werelden

Incofin cvso ontstond uit de drang en de wens van specialisten uit de ngo- en uit de bankwereld om duurzame verandering tot stand te brengen zonder afhankelijk te zijn van donaties of overheidsbudgetten. Van onderuit. Zo wijden we ons nu al een kwarteeuw aan succesvolle sociale investeringsprojecten. Vandaag tellen we 45 onafhankelijke professionals in binnen- en buitenland.

Onze organisatie wordt centraal aangestuurd vanuit België door een zelfstandig managementteam en een Raad van Bestuur, en is overal waar nodig lokaal aanwezig. Onze experten hebben veel ervaring met microfinanciering en onderhouden wereldwijd banden met investeerders. Met hun enthousiaste aanpak, betrokkenheid en persoonlijke contacten met de organisaties waarin Incofin cvso investeert, maken ze een belangrijk verschil. Dit alles is alleen mogelijk dankzij de 1.900 aandeelhouders die hun onmisbare steentje bijdragen.

overlay profile photo

“Ontwikkeling groeit vanuit het enthousiasme van mensen.”

Frans Verheeke

Voorzitter Incofin

Raad van Bestuur

Incofin cvso beschikt over een bijzonder geëngageerde Raad van Bestuur. De Raad bestaat uit vertegenwoordigers aangesteld door de aandeelhouders: stichters, particulieren, banken, bedrijven en non-profitorganisaties. De bestuurders vergaderen minstens drie maal per jaar. Zij bepalen en bewaken de missie van Incofin cvso, houden tijdens elke vergadering de financiële cijfers tegen het licht en stippelen de strategie en het beleid – onder meer investeringsbeleid – voor de toekomst uit. Om de twee jaar organiseren de bestuurders een tweedaags seminarie om de koers van Incofin cvso te evalueren en zo nodig te herijken.

Investeringscomité

Binnen de Raad van Bestuur worden de specifieke investeringsbeslissingen door het Investeringscomité genomen. Dit comité verenigt bestuurders die heel vertrouwd zijn met de specifieke risico’s en omgeving van microfinanciering. Het Investeringscomité onderzoekt en beoordeelt de investeringsvoorstellen die het managementteam voorgelegt. De ultieme investeringsbeslissingen worden op onafhankelijke wijze door het Investeringscomité genomen. Het Investeringscomité vergadert maandelijks.

Auditcomité

Daarnaast waakt een Auditcomité, eveneens samengesteld uit bestuurders, op de correctheid van de financiële staten van Incofin cvso.

 

De verantwoordelijken die het engagement van Incofin cvso elke dag waarmaken

Loïc De Cannière

CEO

Geert Peetermans

Chief Investment Officer

Paul Buysens

Chief Operating Officer

Dina Pons

Co-Head Asia Region & Impact Manager

David Dewez

Regional Director Latin-America and Caribbean

Aditya Bhandari

Co-Head Asia Region

Lionel Dieu

Fund Manager

Patrick Ball

Debt Investment Manager Africa

Kevin Kamemba

Equity Investment Manager Africa

Viktoria Popova

Technical Assistance Manager

Serkan Alhan

Serkan Alhan

Chief Legal Officer

Nick Van Overloop

Nick Van Overloop

Senior Accountant

Achim Deviaene

Finance Officer

Yanou Segers

Communication Associate

Geschiedenis

Nieuwe aandeelhouder

In twee kliks doe je mee. Proficiat!
overlay
Vragen?

Hier vind je duidelijke antwoorden

Hier vind je duidelijke antwoorden

Ben je al vennoot?

Dan gaat inschrijven nog sneller
overlay