overlay profile photo

“Met haar uitgebreide gamma betaalbare financiële diensten ondersteunt Advans Côte d’Ivoire al sinds 2012 kleine bedrijven.”

Incofin cvso was bijzonder vereerd om de instelling vanaf 2017 te ondersteunen met financierings- en technische bijstand. Ze streeft er namelijk naar om haar diensten aan meer landelijke gebieden over heel het land te verlenen en om het comfort voor haar klanten te vergroten door de ontwikkeling van een “last mile”-distributie via mobiele telefoons en verkoopagenten. Daarom zijn we verheugd om samen te werken met Advans Côte d’Ivoire om haar prioriteit van de klantgerichtheid over heel het land verder te bevorderen

Patrick Ball

Debt Investment Manager Africa

Op mijn fiets kan ik alleen maar aan het werk denken, omdat ik weet dat ik ga oogsten. Cacaoboer is een heel zwaar beroep. Ik heb vijf kinderen en ik hoop dat ze iets zullen bereiken in het leven. Dat is mijn grootste wens. Daarom werk ik zo hard in het veld: om hun opleiding te kunnen betalen.

Als ik de cacao met mijn motorfiets naar de coöperatie breng, ben ik trots omdat ik weet dat ik geld ga verdienen. Daar controleren ze de kwaliteit. Vervolgens geven ze mij een ontvangstbewijs waarmee ik mijn geld kan vragen. Dan bepaal ik hoeveel ik wil sparen en hoeveel geld ik mee naar huis neem. Met de Advans-account wordt mijn geld beter beheerd. Ik geef het geld niet langer impulsief uit omdat ik niet al mijn geld op zak heb. Ik beheer mijn geld nu veel beter.

Mijn droom is om een nieuw stuk grond te kopen om mijn plantage uit te breiden. Met het gespaarde geld wil ik de opleiding van mijn kinderen betalen zodat ze een beter leven kunnen leiden.

Lucien, 35 jaar oud

Advans Côte d’Ivoire

Advans Côte d’Ivoire is opgericht in 2012 en is een dochteronderneming van de Advans Group, een internationale microfinancieringsgroep die actief is in 9 landen, zowel in Afrika als in Azië. Advans Côte d’Ivoire richt zich op kleine bedrijven en andere klanten met ongeschikte, beperkte of geen toegang tot financiële diensten. De kleine en middelgrote MFI-ondernemingen (“MSME’s”) over heel het land.

Advans Côte d’Ivoire is sinds 2017 een vertrouwde partner van Incofin cvso. De MFI streeft naar de verhoging van de eenvoudige, rendabele financiële insluiting en de verbetering van de toegang tot een reeks MSME-gerichte financiële diensten. In 2018 hebben Incofin cvso en Advans Côte d’Ivoire bovenop hun investering een project voor technische bijstand gelanceerd dat moet helpen om de financiële insluitingsdoelstellingen van de MFI te behalen. Dit project richt zich op de ontwikkeling en de verdere ontplooiing van alternatieve bezorgingskanalen zoals mobile banking en agency banking om voornamelijk de dienstverlening aan landelijke klanten en kleine boeren te vergroten.

Kerncijfers oktober 2019

  • Leningportfolio: € 70,7 miljoen
  • Aantal actieve leners: 14.900
  • Percentage actieve klanten in landelijke gebieden: 26 %
  • Vrouwelijke leners: 27 %

Bouw mee aan een nieuwe toekomst

Investeer in gedreven ondernemers en in jezelf. Dit kan al vanaf €130,20.
Investeer mee