overlay profile photo

“Namdev staat voor een zeldzame combinatie van grote sociale impact, een sterk managementteam en een gezonde balans.”

Namdev staat voor een zeldzame combinatie van een grote sociale impact, een sterk managementteam en een gezonde balans. Het groeiverhaal in India hangt in grote mate af van de welvaart die op het platteland wordt gecreëerd. Daarom zijn wij zo verheugd om Namdevs missie om vooral starters en vrouwelijke ondernemers uit het platteland te kunnen ondersteunen.

Aditya Bhandari

Regiodirecteur Incofin in India

Ik doe in melkvee. Vandaag gaat het goed, maar dat is niet altijd zo geweest. In het begin had ik niet altijd het geld om mijn runderen proper drinkwater te geven en hun onderdak te verschaffen. Dankzij een lening bij Namdev kreeg ik de middelen om mijn vee niet alleen beter te verzorgen, maar ook om uit te breiden en meer dieren te kopen. Vandaag handel ik niet alleen in melk, maar ook wol. Sinds kort heb ik ook een aantal mensen uit het dorp waarin ik woon in dienst genomen.

Umila Devi

 

Volgens de Wereldbank telde India in 2017 nog zo’n 190 miljoen volwassenen zonder zelfs maar een bankrekening. Hoewel India de afgelopen jaren veel vooruitgang heeft geboekt, hebben ondernemers op het platteland nog steeds moeite om toegang te krijgen tot betrouwbare kapitaalbronnen en financiële diensten. Indiase ondernemers vallen daarom vaak terug op informele kredietbronnen, waardoor de kosten en de risico’s in hun nadeel uitvallen. Traditionele banken zijn niet erg happig om zaken te doen met klanten op het platteland.

Namdev tracht die kloof te overbruggen. Namdev werd in 2013 opgericht en is uitgegroeid tot een van de toonaangevende niet-bancaire financiële spelers in het noordwesten van India. De instelling biedt toegang tot krediet aan de kwetsbaarste laag van de bevolking voor activiteiten die een inkomen genereren.

Kerncijfers december 2021

  • 13.000 klanten
  • 34 kantoren

Bouw mee aan een nieuwe toekomst

Investeer in gedreven ondernemers en in jezelf. Dit kan al vanaf €130,20.
Investeer mee