Incofin cvso steunt bevordering van financiële inclusie in DR Congo

juli 31, 2017

Het Fonds voor financiële inclusie FPM heeft beslist voor een tweede keer in minder dan drie jaar tijd te investeren in de spaar- en krediet coöperatieve CAHI. De ondertekening voor de lening vond plaats in het hoofdkantoor van CAHI in Bukavu in Zuid-Kivu. Ze stellen hiermee de coöperatieve in staat om haar kredietportefeuille te verhogen en effectief in te grijpen in de microfinancieringsmarkt. Incofin cvso investeert hierin via een indirecte participatie in FPM.

CAHI legt de focus op het ondersteunen van micro, kleine en middelgrote ondernemingen en mensen met een laag inkomen in Zuid-Kivu. ‘Deze financiële steun van FPM zal ons in staat stellen onze groei te verstevigen. Daarna kunnen we overwegen om in andere arme dorpen en steden uit te breiden waar momenteel nog geen financiële instellingen bestaan’, zegt Patient Choya, manager van CAHI.

Met deze financiële steun wil FPM via CAHI bijdragen tot de bevordering van financiële inclusie in DR Congo. ‘Onze missie is om in alle omstandigheden financiële instellingen te versterken. Natuurlijk is de context niet bevorderlijk, maar we mogen vooral niet terughoudend zijn wanneer we aanvoelen dat de institutie ons net het meest nodig heeft’, zegt Carlos Kalambay, directeur van FPM.

FPM is het enige professionele technische bijstandsfonds in DR Congo dat de microfinanciering sector ondersteunt. Zo ondersteunen zij lokale en internationale financiële instellingen en banken, waarin zij financiële en technische ondersteuning voorzien op lange termijn. CAHI is een van de oudste coöperatieven in Zuid-Kivu, en op dit moment de grootste microfinancieringsinstelling in de provincie.

coopeccahi.org/