Technical Assistance budget wordt verdubbeld

september 8, 2017

Incofin cvso besliste om het budget voor Technical Assistance (TA) van € 50.000 naar € 100.000 te verhogen. De TA faciliteit werd opgericht in 2011 met als doel de algemene ontwikkeling van microfinancieringsinstellingen te verbeteren door ondersteuning op maat. De combinatie van financiering met deze technische ondersteuning is de basis van onze Capital Plus aanpak.

Sinds de opstart van deze technische ondersteuning heeft Incofin cvso al 14 verschillende projecten ondersteund, met in totaal € 300.00. De meerderheid van deze projecten waren kleinere microfinancieringsinstellingen die anders maar beperkte toegang krijgen tot ondersteuning van experts. Met de verdubbeling van het TA budget zal het fonds meer projecten kunnen ondersteunen.

Een recent project dat onlangs gelanceerd werd is een samenwerking van het fonds met drie Nicaraguaanse microfinancieringsinstellingen, Fondo de Desarollo Local (FDL), Fundenuse en Micrédito. Het project is opgestart om een index-gebaseerde landbouwverzekering te ontwikkelen dat toegewijd is om landelijke klanten te helpen.

Sinds droogte, overstromingen en tropische stormen meer frequent en onverwachts voorkomen in Latijns-Amerika en de Cariben, worden de omstandigheden voor kleine landbouwers steeds moeilijker. Deze innovatieve verzekering wordt ontwikkeld om de microfinancieringsinstellingen en hun klanten te beschermen tegen deze klimaatrampen, en de veerkracht van deze kleine landbouwers te verhogen ten gevolge van klimaatsverandering.

Het initiatief werd gezamenlijk gefinancierd door Incofin cvso zelf, de Inter-American Development Bank (IADB), de Nederlandse Financieringsmaatschappij voor Ontwikkelingslanden (FMO) en de deelnemende instellingen.