Incofin cvso investeert in Montenegrijnse Lovćen Banka

december 23, 2020

Incofin cvso stapt als nieuwe aandeelhouder in de Montenegrijnse bank Lovćen Banka. De herkapitalisatie van 1,8 miljoen betekent een belangrijke steun voor Lovćen en met name voor hun digitaliseringsplannen.

Incofin cvso verwerft een eigenaarsaandeel van 8,65%. De intrede van Incofin staat teken voor de internationale steun die Lovćen rond zich weet te verzamelen. Eerder investeerde het Duitse investerings- en ontwikkelingsfonds DEG (Deutsche Investitions- und Entwicklungsgesellschaft) al in Lovćen Banka in 2014 bij haar oprichting.

Dit is de eerste equity-investering voor Incofin in de Balkanregio. We zijn blij dat we dit verhaal mogen starten met Lovćen. De samenwerking tussen Incofin cvso en Lovćen Bank gaat terug tot begin 2019 wanneer we een lening uitkeerden aan onze partners in Montenegro. Deze samenwerking diepen we nu gevoelig uit. We beschouwen Lovćen Bank als een van de snelst ontwikkelende Montenegrijnse banken met een duidelijke focus op micro- , kleine- en middelgrote ondernemingen. De bank steunt op sterke oprichters en aandeelhouders die belang hechten aan de sociale impact van de bank. We waarderen en steunen ook de inspanningen en plannen van de bank om haar activiteiten verder te digitaliseren. We verheugen ons erop dat we via het verlenen van technische assistentie we aan dit proces kunnen bijdragen.“ – Jan Dewijngaert, Regiodirecteur Oost-Europa en Centraal-Azië en Directeur Private Equity bij Incofin.

“We zijn bij Lovćen Bank trots dat de waarden die we koesteren door de internationale markt erkend worden. De intrede van Incofin cvso als aandeelhouder beschouwen we als een bevestiging datLovćen op het juiste pad zit. We slagen erin via oplossingen op maat klantenrelaties voor de lange termijn op te bouwen. De groei van de voorbije zes jaar onderstreept dat onze klanten zich achter onze waarden scharen en dat we zo het verschil maken met onze concurrenten.” – Jovana Popović, Directeur Business Development bij Lovćen Banka.

De geschiedenis van Lovćen Banka gaat terug tot 2011. De microfinancieringsinstelling “Kontakt” werd toen boven de doopvont gehouden. De instelling groeide hard en men voelde snel de nood aan een uitgebreider aanbod van financiële diensten in Montenegro. Dit leidde de transformatie in die de instelling in 2014 zou omvormen tot een bank.