Incofin verhoogt inspanningen voor meer gendergelijkheid

december 23, 2022

Incofin is net het 50ste lid van WoMen in Finance Belgium geworden, een organisatie die zich inzet voor een beter genderevenwicht op alle niveaus binnen de financiële sector. Incofin past genderintegratie toe zowel binnen het eigen bedrijf als in de beleggingsactiviteiten. Incofin cvso heeft omwille van haar missie altijd al een speciale focus gehad op het bereiken van vrouwen in opkomende en ontwikkelingslanden. Vandaag zijn 73% van de ondernemers die Incofin cvso via haar partnerorganisaties bereikt vrouwen, vaak de meest kwetsbare in de samenleving.

“Diversiteit, gelijkheid en inclusie zijn kernwaarden die wij delen met WoMen in Finance. Waarden die essentieel zijn om een betere plek te maken voor iedereen. Als nieuw lid kijken we ernaar uit om onze inspanningen voor gelijke kansen en gedeelde, inclusieve leiderschapswaarden in de financiële sector in België, en daarbuiten, te bundelen.” – Paul Buysens, Co-CEO Incofin.

 

Hoe investeringen voor meer gendergelijkheid kunnen zorgen

Zowel bij Incofin als in de hele sector is er een verhoogde aandacht voor Gender Lens Investing, een beleggingsaanpak die gericht is op het bevorderen van gendergelijkheid door rekening te houden met gendergerelateerde factoren in het hele beleggingsproces. Noémie Renier (Partner Incofin en Head Debt) en Elvina Garayeva (Debt Director EECA-regio voor Incofin) penden voor Findev Gateway neer hoe een beleggingsfilosofie met aandacht voor genderbalans in de praktijk kan omgezet worden. U vindt het artikel hier terug (in het Engels). 

Elvina Garayeva (links) en Noémie Renier (rechts)