Incofin cvso keert nieuwe lening uit aan ACEP Burkina

november 9, 2020

Agence de Credit pour l’Entreprise Privee (ACEP) Burkina is een redelijk jonge microfinancieringsinstelling (opgericht in 2013). Ze behoort tot de ACEP-groep die behalve in Burkina Faso ook actief is in de buurlanden.

Burkina Faso is één van de armste landen ter wereld en het biedt niet de makkelijkste omstandigheden om er succesvol te ondernemen. Er heerst politieke instabiliteit en er is een gebrek aan toegang to financiering voor kleine en middelgrote ondernemingen (KMO’s). Met het oog op de 8ste duurzame ontwikkelingsdoelstelling (SDG) van de Verenigde Naties “Fatsoenlijk werk en economische groei”, richt ACEP zich met haar financiële diensten net op ondernemers die hier het moeilijkste toegang toe hebben: micro-ondernemingen en KMO’s.

Ondernemingsklant van ACEP die ‘attiéké’ (gerecht gemaakt van cassave of manioc) aan het bewerken is.

Ondanks de uitdagende omstandigheden is ACEP met meer dan 28.000 klanten uitgegroeid tot de tweede grootste microfinancieringsinstelling van het land. Ondanks Covid-19 slaagde de financiële instelling erin haar lokale kantoren open te houden.

CEO van ACEP Burkina, Ousseni Kirakoya, onderstreept dat de lening van Incofin cvso op een cruciaal moment komt. “Het initiatief van Incofin cvso doet ons veel plezier omdat deze lening stelt ons in staat om het economische herstel in de context van de Covid-crisis in Burkina Faso te ondersteunen. We zijn het hele Incofin-team dankbaar voor het hernieuwde vertrouwen en de steun die we van hen krijgen.