Alles wat je moet weten over SDG’s

Als u erbij was op de Incofin cvso-aandeelhoudersvergadering van 2018 hebt u ongetwijfeld de SDGs zien en horen opduiken. SDGs: wat zijn ze, wat meten ze en wat heeft Incofin cvso hiermee te maken?

De SDGs, Sustainable Development Goals of duurzame ontwikkelingsdoelstellingen, zijn 17 meetbare doelen die de Verenigde Naties hebben opgesteld in 2015.  Ze vervangen de millenniumdoelstellingen moeten de wereld een betere, duurzamere plek maken in 2030. Om het nog concreter te maken zitten achter de zeventien doelen nog 169 subdoelen en een reeks van indicatoren die de vooruitgang meten.

Een doelmatige benadering om concrete vooruitgang te creëren en te meten is niet Sinds onze oprichting hanteren we voor het meten van impact performante modellen. Ondertussen hebben we de VN-doelstellingen geïntegreerd in ons impactmodel en we kunnen nu opvolgen en rapporteren hoe het belegde geld in Incofin cvso bijdraagt aan de SDG’s.

Wie investeert in Incofin cvso, draagt bij aan minstens 6 doelen. In de volgende nieuwsbrieven zullen we telkens één van de SDG’s waarop via Incofin cvso zich richt van naderbij bekijken.