Nieuwe investering van 1,4 miljoen euro in Colombiaanse FinTech

december 20, 2019

Financiële technologie dicht de kloof tussen de financiële wereld en kleine ondernemers. Zeker in opkomende economieën kan een weloverwogen financiële digitalisering de toegankelijkheid voor kleine boeren tot leningen en andere financiële producten verhogen. Met het oog op meer financiële inclusie op het platteland doet Incofin cvso een nieuwe investering in het Colombiaanse Sempli.

Incofin cvso investeert 1,4 miljoen euro in de vooraanstaande FinTech. Samen met bijkomende financiering van zowel lokale als internationale investeerders zal het de toekomstige groei en uitbreiding van Sempli ondersteunen. Incofin cvso ondersteunt innovatieve technologiebedrijven als een manier om de toegankelijkheid tot financiële producten te verhogen, met name in opkomende economieën. Het verbeteren van de toegang tot krediet voor kleinere ondernemers heeft een aanzienlijk sociaal en economisch potentieel. Deze kleinere ondernemingen hebben een sleutelrol bij het creëren van banen en zo de economische dynamiek aan te zwengelen.

Het doel van Sempli is om de bankensector te transformeren en te verstoren en de nummer één digitale optie te worden voor kleine bedrijven op zoek naar een lening. We zijn ervan overtuigd dat technologie en data onze groei zullen stimuleren. Samenwerking met goed geïnformeerde financiële investeerders zoals Incofin cvso geeft ons het vertrouwen om voort te bouwen op onze positie als solide kredietverlener.” (Esteban Velasco, CEO en mede-oprichter Sempli)

Hoewel Sempli nog geen 3 jaar actief is, heeft het een aanzienlijke schaal bereikt. Ze beschikken over een kredietportefeuille van ongeveer 14 miljoen euro. Meer dan 800 leningen zijn uitbetaald en 530 klanten worden geholpen. Dankzij deze resultaten heeft Sempli een stevige reputatie weten te vestigen als leider binnen de Colombiaanse FinTech-wereld.

Oprichters Sembli Esteban Velasco (CEO) en Felipe Llano (COO)