Loïc De Cannière houdt pleidooi voor meer impactmogelijkheden voor beleggers

maart 30, 2023
Voorzitter en oprichter van Incofin Loïc De Cannière pleit in een gesprek met Mark Lambrechts voor meer investeringen in opkomende landen. Het interview maakt deel uit van het pas verschenen boek van Tegenspraak, een groep van maatschappijkritische juristen.

Het boek stelt zich onder meer de vraag hoe het recht kan worden ingezet om sociale ongelijkheden te bestrijden. Het vraagstuk wordt vanuit verschillende perspectieven behandeld. Ook de economische ongelijkheid tussen landen en hoe hieraan te verhelpen komt aan bod. Medeauteur en samensteller van het boek, Mark Lambrecht, heeft een interessant gesprek met de oprichter van Incofin Loïc De Cannière over zijn eigen pad dat hem ertoe heeft geleid om als één van de eersten impactinvesteren op de kaart te zetten in België, over Incofin, over microfinanciering en over de soms te beperkende regelgeving rond impactinvesteren.

Loïc maakt het punt dat de Belgische wetgeving in tegenstelling tot onze buurlanden de opties voor kleinere beleggers om te kunnen investeren met een positieve impact te fel beperkt en hoe dit anders zou kunnen zonder de bescherming van de belegger uit het oog te verliezen.

Meer info over het boek en de mogelijkheid tot bestellen kan via onderstaande link:

Boek Recht en sociale ongelijkheid

 

Loïc De Cannière, oprichter en Voorzitter van de Raad van Bestuur van Incofin Investment Management