Koningin Mathilde bezocht Fusion Microfinance in India, een onderneming gefinancierd door Incofin.

november 8, 2017

Ter gelegenheid van het staatsbezoek aan India bezocht hare Majesteit, Koningin Mathilde, Fusion Microfinance. Ze had hier een persoonlijk gesprek met drie vrouwen die dankzij een microkrediet hun toekomst in eigen handen konden nemen. De vrouwen hebben nu een onderneming in kleding, tapijten en voetballen. Door hun initiatief en inkomen hebben zij nu meer inspraak in het gezin en kunnen hun kinderen school lopen.

Incofin stond in 2010 mee aan de wieg van Fusion Microfinance, dat uitsluitend microkredieten verstrekt aan vrouwelijke ondernemers. Incofin werd toen via Rural Impulse Fund II voor 48% aandeelhouder van deze microfinacieringsinstelling, toen net opgestart met amper 3 agentschappen. Vandaag telt Fusion meer dan 330 agentschappen en ruim 700.000 klanten. In juli 2017 leende Incofin cvso nog 4 miljoen euro aan Fusion om hun geografische uitbreiding te ondersteunen.

Het bezoek van de koningin is een erkenning van het harde werk van de afgelopen zeven jaar en weerspiegelt exact de waarden van Incofin cvso.

Bekijk meer foto’s op onze Facebookpagina