Klant getuigenissen vanuit Indonesië – Esta Dana Ventura

december 18, 2023

Sutinah

Sutinah is een huisvrouw die in Gunung Sindur, Bogor woont. Sutinah woont samen met haar man en twee kinderen die nog op school zitten. Haar man, Mulyadi, kreeg in 2020 een beroerte, wat Sutinah dwong om de enige kostwinner van haar gezin te worden. Met haar kookvaardigheden startte Sutinah haar eigen bedrijf. Elke middag houdt ze een snackkraam  open en ’s avonds  verkoopt ze in haar kraam Nasi Uduk. (Nasi Uduk is een heerlijk Indonesisch rijstgerecht dat wordt gestoomd in kokosmelk)

Doordat Sutinah terecht kon bij Esta Dana Ventura voor een lening kon ze haar bedrijf uit breiden. Zo was ze in staat om een breder scala aan snacks aan te bieden en betere ingrediënten voor haar Nasi Uduk-kraam aan te kopen.

Sutinah’s wekelijkse inkomen groeide ook van Rp150.000 naar Rp450.000 per week na toetreding tot Esta Dana Ventura. “Gelukkig dat  Esta Dana Ventura bestaat. Ze hebben me geholpen met het verstrekken van kapitaal voor mijn bedrijf. Hierdoor kon ik mijn onderneming uitbreiden en voor mijn familie  zorgen.”

Esta Dana Ventura zorgde ook voor bijkomende opleiding voor Sutinah. Deze zijn zeer praktisch gericht. Opleiding hoe ze haar bedrijf kan uitbreiden en haar inkomen verhogen.  Esta Dana Ventura biedt niet alleen zakelijk kapitaal aan, maar wil ook haar cliënten opleiden zodat ze hun bedrijf verder kunnen uitbouwen.

 

Rumsiah

Gelukkig schoot Esta Dana Ventura Rumsiah te hulp met het broodnodige kapitaal om haar bedrijf een flinke impuls te geven. Als toegewijde huisvrouw in Karang Tengah, Tangerang, stond ze voor de uitdaging om de voornaamste kostwinner voor haar gezin te zijn.  Rumsiah zette haar culinaire expertise in en opende een kraam waar ze ’s avonds geroosterde kip verkocht.

Dankzij de steun van Esta Dana Ventura kreeg Rumsiah’s ondernemersreis een positieve wending. Haar inkomen groeide van aanvankelijk Rp 200.000 per week naar Rp 600.000 per week. Deze financiële impuls stelde haar in staat om haar assortiment bijgerechten te diversifiëren en de kwaliteit van haar geroosterde kipkraam te verbeteren. Maar Esta Dana Ventura stopte niet bij financiële hulp.

Rumsiah kreeg waardevolle kennis en begeleiding om haar bedrijf strategisch uit te breiden, met als doel een hogere omzet en stabiliteit. Vol vreugde verklaarde Rumsiah: ‘Gelukkig sprong Esta Dana Ventura in, niet alleen met het nodige kapitaal voor de uitbreiding van mijn bedrijf, maar ook door kennis over te dragen om me te helpen mijn onderneming te laten groeien. Deze ondersteuning heeft niet alleen invloed gehad op mijn bedrijf, maar is ook een levenslijn geweest voor mijn familie, waardoor we kunnen streven naar een betere toekomst.’