Investering van Incofin cvso helpt Kirgizische ondernemers groeien

februari 17, 2022

Incofin cvso heeft recent een krediet uitgeschreven aan het Kirgizische Bailyk Finance – met meer dan 45.000 klanten en 43 kantoren, één van de grootste microkredietinstellingen in het land. Bailyk Finance werd in 2011 opgericht om de levenskwaliteit van mensen op het platteland en in kleine steden te verbeteren via betaalbare financiële diensten aan te bieden. Het bereiken van kleine ondernemers en boeren aan de onderkant van de sociale ladder is een van de belangrijkste streefdoelen van Bailyk Finance.

De meeste mensen in Kirgizië zijn actief in de landbouw en veeteelt. Zo ook de jonge boer Choro Baarov. Choro’s kinderwens ging in vervulling toen hij met zijn eigen boerderij van start ging. Hij fokt er runderen en paarden. Dankzij een lening van Bailyk Finance kon hij zijn stallen uitbreiden met twee paarden en zeven koeien, waardoor hij onder meer melk kon verkopen en zijn winst kon vergroten.

Mede dankzij de financiering van Incofin cvso heeft Bailyk de slagkracht om ondernemers zoals Choro vooruit te helpen met de uitbouw van hun zaak of het vernieuwen van hun woning.