Incofin verkoopt haar aandeel van 20% in ACEP Burkina

mei 26, 2022

Incofin cvso is na dertien jaar niet langer aandeelhouder van ACEP Burkina. Het verkocht haar aandelenpositie, goed voor 20% waarmee de investering met een aantrekkelijk rendement afloopt. De aandelen worden overgenomen door de Franse impactinvesteerder SIDI (Solidarité Internationale pour le Développement et l’Investissement).

Incofin cvso was als investeerder al van bij het prille begin betrokken bij ACEP Burkina, zelfs nog voor de microfinancieringsinstelling in 2012 operationeel werd. Incofin heeft al die jaren een sleutelrol gespeeld door bijkomend kapitaal en technische assistentie te verstrekken. Daarnaast was Incofin ook de motor van de succesvolle expansie van ACEP Burkina.

Vandaag is ACEP Burkina de op één na grootste microfinancieringsinstelling in Burkina Faso met een bruto kredietportefeuille van 42 miljoen euro en met meer dan 32.000 klanten, vooral micro-ondernemingen en KMO’s.

SIDI heeft een vergelijkbare missie als die van Incofin cvso. De Franse impactinvesteerder die in 1983 werd opgericht wil ook de levensomstandigheden in otnwikkelingslanden verbeteren en wil met deze overname vooral de ontwikkeling van financiële inclusie in Afrika verder bevorderen. SIDI werkt hiervoor al met negen andere Afrikaanse partners uit verschillende sectoren samen.