Incofin cvso verhoogt aanwezigheid in West-Afrika

december 18, 2017

Incofin cvso investeert in de NBFI Finance Fidelis in Burkina Faso. Hiermee verhoogt het fonds zijn aanwezigheid met een derde nieuwe lening dit jaar in West-Afrika.

Fidelis is de grootste speler die leasing aan micro-ondernemers aan de onderkant van de piramide aanbiedt en een portefeuille van meer dan 26 miljoen USD beheert. De instelling wil de economische ontwikkeling in Burkina Faso promoten door lokaal ondernemerschap te stimuleren. De belangrijkste missie van Fidelis is het aanbieden van leningen voor kleine en middelgrote ondernemers, om de ‘missing middle’ in Burkina Faso tegemoet te komen. Ze focussen zich hiermee op het aanbieden van innovatieve financiële producten die beter aansluiten bij hun behoeften en groeiambities, zoals leasing, kredieten, huurkopen, langetermijnhuur, etc.

Dipama Abdoulaye Pascal is sinds 2011 klant van Fidelis. Hij richtte ‘Victoire Auto-Ecole’ op, een rijschool in Burkina Faso. Al vanaf de middelbare school was Dipama gepassioneerd om rijschool instructeur te worden. Hij volgde een cursus bij de Kamer van Koophandel, en ging daarna aan de slag bij één van de grootste rijscholen van het land. Met die kennis en ervaring startte hij zijn eigen bedrijfje in 2009. Hij kreeg een lening bij Fidelis om een stuk land te verwerven voor de bouw van een kantoor en trainingsruimte. Intussen ging hij al 4 verschillende leningen aan om zijn bedrijf verder uit te breiden.

http://www.fidelis-finance.com/

https://www.facebook.com/Victoire-Auto-Ecolesarl-550990648575860/