Incofin CVSO ’s trainingsprogramma “Samen met Vrouwen” doorbreekt barrières in financieel leiderschap in Azië”

december 17, 2023

Deelnemers TA workshop in Phnom Penh

Wat is het doel van deze training?

Vrouwelijk leiderschap wordt in verband gebracht met een sterkere sociale betrokkenheid en betere resultaten binnen  de gehele organisatie. Het verhogen van het aantal vrouwelijke leidinggevenden blijft echter een uitdaging door culturele normen, het belang van een gezond evenwicht tussen werk en gezin, een gebrek aan zelfvertrouwen en ondersteuning.  

Om met deze uitdagingen aan de slag te gaan, lanceerde Incofin CVSO een Technical Assistance project “Together with Women” met als doel vrouwelijke leiders in staat te stellen hun rol als senior manager of lid van de raad van bestuur van financiële instellingen te versterken. 

Wie nam deel ?

Acht zeer gemotiveerde vrouwelijke leiders uit 5 landen in Azië schreven zich in om het het programma te volgen. Ze vertegenwoordigden  met trots elk hun organisatie, waarin Incofin CVSO eveneens investeerder is:

– Amret –  Cambodja 

– LOLC – Cambodja 

– Huimin – China 

– SAVE-Solutions  – India 

– Samunnati – India 

– Bina Artha Ventura – Indonesië 

– Esta Dana Ventura –   Indonesië 

– Uzbek Leasing Inter. –  Oezbekistan 

 De deelnemers volgden een interactief trainingsprogramma dat werd gegeven door ervaren coaches Annie Libertalis en Hayley Wintermantle. Het omvatte verschillende virtuele groepssessies over veel relevante onderwerpen, zoals bijvoorbeeld de “Anatomie van een leider”, waarin de deelnemers hun ideeën over een typische leider uitten, maar ook 1:1 coachingsessies.

Het programma culmineerde in een persoonlijke workshop in Phnom Penh, die plaatsvond in het kantoor van Incofin op 26 en 27 oktober. Dit was een geweldige kans voor de vrouwelijke leiders uit verschillende landen om samen te komen en hun vaak gelijkaardige ervaringen uit te wisselen en om meer te leren over hoe ze effectievere, zelfbewuste en mensgerichte leiders kunnen zijn. Gesterkt door deze persoonlijke workshops gaan de vrouwelijk leiders in die lijn verder werken en blijven in de komende  maanden deelnemen aan de online individuele en groepssessies.  Het volledige project zal eind april 2024 worden afgerond.

Een ander belangrijk kenmerk van het CVSO-programma “Samen met vrouwen” is gekoppeld aan de holistische aanpak.  Ook de senior managers (meestal mannen) van de vrouwelijke deelnemers  werden door de consultants  uitgenodigd om deel te nemen aan sessies. Op die manier willen we gendergelijkheid en vrouwelijk leiderschap binnen de gehele organisatie bevorderen.

A. Libertalis en H. Wintermantle