Incofin CVSO investeert in Veritas (India)

maart 26, 2018

Incofin cvso investeert EUR 3 miljoen in het Indische Veritas. Dit is de 2de investering van het fonds in India, na Fusion, in een instelling dit zich focust op het financieren van kleine bedrijfjes.

Veritas is een Non Bank Financial Institution (“NBFC”).  Een NBFC is een in India gereguleerde categorie van financiële instellingen die functioneren als banken, met enkele belangrijke verschillen: zo hebben NBFC’s geen bank licentie, kunnen ze deposito’s van klanten aanvaarden en maken ze geen deel uit van het betalingsverkeer.

Veritas biedt korte en lange termijn financiering aan aan micro, kleine en middelgrote ondernemingen (“MSME’s”).  Deze financieringen kunnen aangewend worden voor bedrijfsuitbreidingen en voor werkkapitaalbehoeften.  Dit type van “MSME” ondernemingen wordt in India amper bediend door de banken, waardoor deze ondernemers vaak een beroep moeten doen op lokale geldschieters aan zeer ongunstige voorwaarden en met het risico uitgebuit te worden.  Voor instellingen zoals Veritas biedt deze markt dus grote opportuniteiten, gedreven door de een sterke sociale missie.  Om deze ambitie waar te maken doet Veritas beroep op externe financiering van internationale partners zoals Incofin CVSO.

Veritas heeft sinds oprichting eind 2015 een kredietportefeuille van $ 35 miljoen opgebouwd en is sinds april 2017 winstgevend.