Incofin cvso investeert via Kashf in educatie in Pakistan

juli 18, 2019

Incofin cvso investeert USD 5 miljoen in de Kashf Foundation, een microfinancieringsinstelling (MFI) in Pakistan die zich richt op het bestrijden van armoede. De MFI biedt  betaalbare financiële en niet-financiële diensten aan voor huishoudens met een laag inkomen, en focust zich vooral op vrouwen, om hun ondernemerschapscapaciteiten op te bouwen en hun levensstandaard te verbeteren. Het kredietprogramma wordt aangevuld met diensten zoals financiële voorlichting, gender empowerment en trainingen voor gezondheidsbewustzijn.

Opgericht in 1996 was Kashf de eerste MFI die bewees dat het mogelijk is om in Pakistan een succesvol, op vrouwen gericht bedrijfsmodel te hanteren. Kashf heeft momenteel meer dan 360.000 klanten, waarvan 99,9 % vrouwen. 50 % van deze leningen wordt gebruikt door bedrijven geleid door vrouwen. De MFI heeft een breed netwerk met 261 vestigingen in 4 regio’s in Pakistan.

In 2012 richtte Kashf het schoolinitiatief “Sarmava” op. Dit initiatief verstrekt leningen aan betaalbare privéscholen in Pakistan, om de kwaliteit van de opleiding te verbeteren. Deze betaalbare privéscholen vormen meer dan 30 % van de totale schoolinschrijvingen in het land. Met deze fondsen kunnen de scholen de infrastructuur verbeteren, broodnodige materialen kopen, financiële voorlichting voor studenten geven en trainingen voor leraren bieden. Zo worden de onderwijsstijl, het beheer van de klas en de planning aanzienlijk verbeterd. Deze trainingen zijn ook relevant om leerkrachten voor te bereiden op de bescherming en het welzijn van kinderen, en onder andere seksueel misbruik van kinderen te voorkomen. Zo wordt er een veiligere omgeving voor studenten gegarandeerd. Dit is vooral belangrijk gezien de toename in seksueel misbruik van kinderen in Pakistan.

Tot nu toe bereikte het “Sarmava”-programma van Kashf in totaal 800.000 studenten in 3.520 scholen in 43 verschillende districten. Het groeipotentieel blijft groot, omdat de openbare onderwijssector zwaar ondergefinancierd is. Meer dan 25 miljoen kinderen zitten niet op school, waarvan twee derde meisjes zijn. Door het “Sarmava”-programma van Kashf zijn er 71 % meer inschrijvingen voor de scholen, met een gemiddelde stijging van 28 kinderen per school.