Incofin cvso investeert in Credisol, Honduras

juni 12, 2018

Incofin cvso investeert 1 miljoen USD in Credisol, een Financiële Ontwikkelingsorganisatie in Honduras. Credisol werd opgericht in 1999 nadat orkaan Mitch een groot deel van Noord-Honduras had verwoest. Vandaag heeft de instelling meer dan 14.000 actieve klanten en een portfolio van 21 miljoen USD.

De organisatie biedt 11 verschillende producten aan, die de verschillende noden van hun klanten tegemoet komen. Credisol focust zich op klanten in het lage inkomenssegment, met kleine bedrijfjes zoals winkels, en landbouwers die gewassen zoals palm, citrus, rambutan en koffie verbouwen. Ook voorzien ze financiering voor zonnepanelen of huisvesting. In 2015 lanceerde Credisol een spaarproduct.

Credisol is vooral aanwezig in het Noorden van Honduras, en bereikt veel klanten in de meer landelijke gebieden (tot 75%) en kleinere dorpen. De organisatie wil graag verder uitbreiden naar andere delen van het land, en opende onlangs een eerste branche in het West-Honduras. Momenteel heeft Credisol 17 branches en 24 verkooppunten, wat ze in het komende jaar graag willen optrekken met 25 nieuwe locaties.

Credisol heeft een sterke sociale missie, en draagt bij tot verschillende initiatieven gerelateerd aan rehabilitatie, donaties voor nieuwe technologieën, de strijd tegen kanker en kleding donaties.