Incofin cvso helpt vrouwelijke ondernemers die getroffen werden door extreme overstromingen

september 22, 2022

Een catastrofale overstroming heeft Pakistan deze zomer getroffen – de ergste die het land ooit heeft meegemaakt. 33 miljoen mensen werden getroffen en meer dan 1.200 mensen lieten er zelfs hun leven bij. De zwaarst getroffen provincies zijn Sindh en Zuid-Punjab, net ook de twee provincies waar microfinancieringsinstelling en partnerorganisatie van Incofin cvso actief is. Kashf, waar Incofin al sinds 2016 mee samenwerkt, is een unieke organisatie omdat ze zich inzet voor bijna uitsluitend vrouwelijke ondernemers (99% van de klantenportefeuille) in een land waar de mobiliteit van vrouwen een groot probleem is onder druk van de bestaande sociale normen.

Incofin cvso bestemt USD 30.000 van het budget voor technische assistentie voor het Flood Relief Fund van Kashf. Samen met het geld van andere donoren gebruikt Kashf dit geld om hulppakketten te bezorgen: droge voeding, hygiëne- en sanitaire producten, beddengoed, kledij en basismedicatie. Ongeveer 25.000 vrouwen uit Sindh en Punjab kunnen hiermee vooruit geholpen worden. Samen met hun familieleden tikt dit aantal aan tot 125.000 mensen.

Kashf deelt hulppakketten uit aan gezinnen die getroffen werden door de overstromingen.

Om de klanten ook op langere termijn te helpen, rolt Kashf een aflossingsschema uit voor leningen en opent de organisatie de mogelijkheid tot herkapitalisatie. Op die manier krijgen de onderneemsters de ruimte om hun zaak weer herop te bouwen.