overlay profile photo

“De technische ondersteuning die Incofin cvso biedt, is onze toegevoegde waarde.”

Onze technische ondersteuning aan microfinancieringsklanten is een heel sociale aanpak. We kijken naar wat goed is voor onze klanten. We helpen hen hun prestaties te versterken en de levensomstandigheden van kleine ondernemers in ontwikkelingslanden te verbeteren. We focussen ons hierbij vooral op kleinere en meer kwetsbare instellingen zoals FATEN in Palestina. De risico’s liggen hier heel wat hoger, door de onstabiele omstandigheden in het conflictgebied. Maar net daarom is het cruciaal dat we technische ondersteuning bieden naast onze financiële steun. Onze begeleiding maakte de opening van 11 nieuwe kantoren mogelijk. Dit zorgde voor een grotere bereikbaarheid bij kleinere dorpen en vluchtelingenkampen.

Viktoria Popova

Technical Assistance Manager Incofin

Leven in onstabiele omstandigheden in conflictgebied brengt grote financiële onzekerheid mee. Terwijl die zekerheid net belangrijk is voor de zelfredzaamheid en levenskwaliteit, en voor kansen op een betere toekomst. In 1995 richtte de internationale ngo Save The Children de microfinancieringsinstelling FATEN op. ‘Palestine for Credit and Development’ is de baseline. En daar slaagt FATEN als geen ander in. Kwetsbare huishoudens en micro-ondernemers in Palestina vinden vlot de weg naar hen voor goede raad en menswaardige financiële oplossingen.

FATEN heeft ook een solidariteitsfonds dat het loon van kredietnemers beschermt die fysiek door de oorlog getroffen werden. Daarnaast steunt het verschillende goeddoelprojecten in de regio, waaronder de Basmat Amal Childhood Cancer Society en de Al-Beireh Association voor blinden en slechtzienden.

In 2016 ging Incofin cvso een partnership aan met FATEN zodat de microfinancieringsinstelling op een verantwoorde manier aan schaalvergroting kan doen. Onze financiering en begeleiding zorgde er mee voor dat er 11 nieuwe servicepunten bijkwamen in de buurt van kleine dorpjes en vluchtelingenkampen. Daardoor konden 60 nieuwe werknemers aan de slag.

Dit technische assistentieproject voor uitbreiding slaagde dankzij twee belangrijke ingrepen.

  1. Een onafhankelijke analyse van de sociale en financiële resultaten van FATEN legde de sterktes en zwaktes bloot. Daarmee kon de instelling verder met een concreet stappenplan voor duurzame en klantgerichte groei.
  2. Het verstevigen van de humanresourceafdeling van FATEN, zodat het menselijke kapitaal van de instelling beter wordt beheerd en efficiënter wordt ingezet. Dit gebeurt onder andere door de juiste profielen aan te werven, nuttige trainingen te geven en stimulerende ondersteuning te bieden.

Vanuit deze versterkte basis kan FATEN meer dan ooit zijn schouders zetten onder sociale en economische verandering in de Gazastrook.

 www.faten.org

Ja, beleggen kan anders en beter

Investeren in gedreven ondernemers en in jezelf is mogelijk vanaf 130,20 euro.
Investeer mee