“Confianza groeide van minder dan 40 werknemers tot meer dan 2000.”

Hier konden we volop onze ambitie waarmaken. Het ondersteunen van een onderneming met een managementteam dat van aanpakken weet en zijn klanten betaalbare kwaliteitsproducten en topservice biedt. Het was voor mij een voorrecht om zeven jaar lang deel uit te maken van Confianza’s bestuur als directeur. Naast de groei van het klantenbestand, ben ik ook heel tevreden over en trots op het succesvolle schaalbare bedrijfsmodel. Het zorgde ervoor dat Confianza van minder dan 40 werknemers groeide tot meer dan 2000.

Geert Peetermans

Chief Investment Officer Incofin

Ik heb een timmer- en een agrotoerismebedrijf, en vul mijn inkomen aan met landbouw en veeteelt. Ik wil een succes maken van wat ik doe en ik weet dat ik dat kan. Maar tot 2013 kon ik geen enkele financiële instelling vinden om mijn plannen te financieren… Of ze waren zover uit de buurt dat ik veel kostbare werkuren zou verliezen, of de eisen lagen heel hoog, of ze konden me slechts een vijfde lenen van wat ik nodig had.

Toen kwam ik in contact met Financiera Confianza. Een bank met het woord ‘vertrouwen’ als naam?!? Ondertussen weet ik dat ze dat vertrouwen in mij hebben, en daardoor vertrouw ik hen ook. Ik word gezien en gerespecteerd als ondernemer. Ik woon in een moeilijk te bereiken gebied, toch komen de kredietverantwoordelijken persoonlijk langs. Die opvolging is enorm nuttig. Ze vragen naar wat je doet, waar, in wat je geïnvesteerd hebt en hoe. Als je hen niet goed begrijpt, schakelen ze over naar Quechua, mijn moedertaal.

Dankzij Financiera Confianza kon ik mijn werkplaats verbeteren, en extra schapen kweken. De dieren verkoop ik op landbouwbeurzen in mijn streek. Nu alles goed draait, wil ik in mijn atelier graag ook bakstenen en tegels maken met de kleigrond in onze buurt.

Ik zit nog vol ideeën om mijn familie een betere toekomst te bieden. Drie van mijn vier kinderen zijn al afgestudeerd aan de universiteit. Het is de eerste generatie in mijn familie die een hogere opleiding kon genieten… Mijn zoon Eliseo werkt ondertussen zelf bij Financiera Confianza, als Microfinance Analyst. Zo geïnspireerd was hij door hun aanpak.

Quintin, 54 jaar

Financiera Confianza, het vertrouwen dubbel en dik waard

Financiera Confianza S.A.A. werd in 1998 opgericht door de ngo Separ, met een sociale missie: microkrediet beschikbaar maken in het binnenland van Peru.

Die kleine, regionale microfinancieringsinstelling groeide met de investering en het advies van Incofin cvso op 14 jaar tijd uit tot een landelijke non-bank financial institution (NBFI) die vandaag klaarstaat voor bijna een half miljoen klanten.

Financiera Confianza biedt een uitgebreid gamma aan kredietproducten, waaronder microkrediet, landbouwfinanciering (21 %), educatieve kredieten en huisvesting.

Incofin cvso was een vroege investeerder, al sinds 2003. De succesvolle exit werd eind mei 2017 aangekondigd.

Martin Antonio Naranjo Landerer is sinds mei 2012 General Manager.

Kerncijfers december 2016

  • Totaal aantal klanten: 468.902
  • Aantal kredietklanten: 212.134, waarvan 51 % economisch kwetsbaar, 16 % arm en 3 % extreem arm
  • Gemiddelde lening: 1.973 PEN (516 euro)
  • Percentage vrouwelijke klanten: 50 %
  • Klanten in landelijke gebieden: 25 %

www.confianza.pe

Creëer financiële en sociale meerwaarde voor je geld

Bouw mee een nieuwe wereld.
Teken nu in