FPM SA slaat de handen in elkaar met Afriland First Bank CD in DR Congo

december 14, 2018

Het Financial Inclusion Fund FPM SA (FPM), waarvan Incofin cvso een stichtende aandeelhouder, tekende in september dit jaar een partnership met Afriland First Bank CD (Afriland) in de Democratische Republiek Congo. FPM wordt geadviseerd door Incofin Investement Management (Incofin), en ondanks de moeilijke socio-politieke situatie in dit land slaagt Incofin erin om lokale micro- en kleine ondernemers te ondersteunen via dit specifieke fonds.

FPM slaat de handen in elkaar met Afriland om innovatieve programma’s te ontwikkelen die bijdragen aan het bestrijden van armoede, de middenklasse in DR Congo versterken en de financiële inclusie in dit land vergroten.

Afriland zal de capaciteiten van FPM ondersteunen door het voorzien van leningen die uitgekeerd zullen worden over een tijdsverloop van 3 jaar. Met een geschatte enveloppe van USD 5 mio zullen ongeveer 500 micro- kleine en middelgrote ondernemingen ondersteund worden in DR Congo.

Carlos Kalambay Kabangu, CEO van FPM SA, benadrukt de sterkte van deze nieuwe overeenkomst en vertelt; “Afriland is actief geëngageerd in het ondersteunen van micro- kleine en middelgrote ondernemingen in landelijke gebieden, waar financiële dienstverlening zo goed als onbestaande is. Deze sociale missie sluit perfect aan bij die van FPM.”

Lees het volledige artikel (Franstalig) hier.