Incofin investeert USD 3mio in Rent2Own en bevordert de mobiliteit van de lage inkomensbevolking in Myanmar

mei 14, 2019

Incofin cvso heeft onlangs een senior lening van 3 miljoen USD uitbetaald aan Rent 2 Own in Myanmar. Rent 2 Own biedt sinds 2016 betaalbare en transparante verhuurdiensten voor motorfietsen in Myanmar.  In februari 2019 had de onderneming een totale activabasis van 33 miljoen USD en ze vierde onlangs haar 3e verjaardag.

Tijdens deze 3 jaar heeft Rent 2 Own een nationale voetafdruk opgebouwd door de oprichting van 39 filialen in 8 provincies, met bijna 100.000 klanten en 450 toegewijde werknemers.

Aangezien 70 % van de klanten van Rent 2 Own minder dan 200 USD per maand verdient, heeft de onderneming een heel actieve agenda voor sociale impact. Het bedrijf richt zich op het bevorderen van de inzetbaarheid van de landelijke bevolking, alsook op de verbetering van levensstandaarden door de aankoop van een betaalbaar roerend goed (motorfiets).

Bovendien heeft Rent 2 Own ook een sterke “groene agenda”: R20 is zich bewust van de CO2-uitstoot van motorfietsen en implementeert daarom een herbebossingsprogramma om een koolstofneutrale instelling te zijn.

“Met onze verhuurdiensten zien we dat onze jonge klanten kunnen solliciteren voor banen in bedrijven verder weg van hun huis, terwijl onze zelfstandige klanten, met inbegrip van boeren, verklaren dat ze meer goederen kunnen verplaatsen, wat een positief effect heeft op hun inkomsten. Aangezien we een datagestuurd bedrijf zijn, zijn we van plan om de uitkomstgegevens van onze klanten op te volgen om onze ware impact te meten. Deze nieuwe financiering zal Rent 2 Own Myanmar in staat stellen om economische kansen te blijven bieden aan gezinnen met een laag inkomen en de landelijke bevolking in Myanmar. – Olivier Bertrand – CFO van Rent 2 Own Myanmar.

We waren onder de indruk van de gestage vooruitgang van R20 sinds we in 2016 met het bedrijf in contact zijn gekomen. De groei van de portefeuille laat zien dat er een duidelijke marktvraag is naar motorfietsen op het platteland in Myanmar waar de financiële uitsluiting nog steeds groot is en de infrastructuur nog steeds een uitdaging vormt.  De groei ging gepaard met concrete verbeteringen op het gebied van de meting van kredietrisicobeheer en het beheer van sociale prestaties. De missie van Incofin cvso om in een vroeg stadium de financieringsbehoeften van dynamisch geleide bedrijven te ondersteunen sluit volgens ons goed aan bij de ondernemingsdrang van het management van R2O.” Lionel Dieu, Fondsbeheerder, Incofin IM