2018: Een succesvol jaar voor het Technische Assistentie programma van Incofin cvso

mei 9, 2019

2018 was een succesvol jaar voor de Technische Assistentie (TA) van Incofin cvso. Jaarlijks reserveert het fonds 100.000 euro voor gerichte projecten, waarbij experten worden ingeschakeld. Zo kunnen  microfinancieringsinstellingen en andere financiële partners van Incofin cvso mensen met een laag inkomen beter helpen.

In 2018 keurde Incofin cvso drie nieuwe projecten goed in Ivoorkust, Kenia en Haïti. In samenwerking met Advans Côte d’Ivoire startte het TA-team van Incofin cvso een project voor het uitbreiden van mobiel bankieren. In Haïti gaat het om een project met ACME dat micro-ondernemers bijstaat om hun levensomstandigheden te verbeteren door zonne-energie, en in Kenia ontwierp het TA-team samen met met Juhudi Kilimo een noodlening voor Keniaanse boeren. Ook werd het microverzekeringsproject in Nicaragua succesvol afgerond. Bijna 6.000 landbouwers worden via een indexverzekering effectief beschermd tegen teveel regen en droogte.

Sinds 2011 ondersteunde Incofin cvso 18 TA-projecten in 16 landen van Latijns-Amerika, Afrika en Azië. Naast het verbeteren van risicobeheer, sociale prestaties en andere organisatorische praktijken in microfinancieringsinstellingen, helpt Incofin cvso projecten die nieuwe producten en distributiekanalen willen introduceren. Deze effectieve ondersteuning heeft een positieve impact op bijna 500.000 plattelandsondernemers. In 2019 zal Incofin cvso haar partners TA-ondersteuning blijven aanbieden om het “impactdividend” van haar aandeelhouders verder te maximaliseren.